Naslovna » Izlasci » Sport » Kendo turnir: Prvenstvo Beograda, 5. i 6. oktobar

Kendo turnir: Prvenstvo Beograda, 5. i 6. oktobar

Kendo savez Beograda organizuje međunarodni kendo turnir, Prvenstvo Beograda 2013, na kome će učestvovati mnogobrojni učesnici iz raznih delova Evrope u individualnom i timskom takmičenju.

Na turniru, 5. i. 6. oktobra (9.15-18.00) u SC Šumice, biće organizovano kendo takmičenje u pojedinačnim kategorijama za juniore i seniore, kyu i dan, kao i ekipno takmičenje i polaganje za učenička i majstorska zvanja.

Kendo - Prvenstvo BeogradaMeđu gostima će biti istaknute sudije sa višedecenijskim iskustvom, iz Evrope i Japana: Terry Holt (7. dan), Ishii Takakazu (7. dan), Michel Guentleur (7. dan), Uwe Kumpf (7. dan), Livio Lancini (7. dan), Markus Frey (7. dan), Tibor Bárány (7. dan), Kazuko Kumpf (6. dan) i Fabrizio Mandia (5. dan), dvostruki evropski šampion (2004 i 2010).

Kendo savez Beograda nastavlja negovanje dugogodišnje tradicije održavanja kendo takmičenja u svetu i Evropi i na taj način Beograd i Srbiju čini delom svih onih gradova i zemalja koje imaju jak sportski ugled.

Kendo za sve generacije
Danas u svetu oko devet miliona ljudi trenira kendo, od toga sedam miliona u Japanu gde je kendo redovan predmet u školama. Kendo je prvi put demonstriran na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. Prvi međunarodni turnir održan je 1965, a 1970. je osnovana Međunarodna kendo federacija (FIK) koja se danas sastoji od 60 nacionalnih i regionalnih federacija i članova. Svetski kendo šampionat se od 1965. godine održava svake treće godine.

Organizovanjem kendo takmičenja, seminara i škola Kendo savez Beograda želi da duh sporta približi ljudima svih generacija, kako bi se njihova interesovanja usmerila ka aktivnostima koje im omogućuju kvalitetniji život, podstiču psihički i fizički razvoj i utiču tako da im daje podsticaj da i sami učestvuju u negovanju svog duha i tela. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.